Eco-friendly

Eco-friendly

HardiCraft staat als merk voor kwaliteit, innovatieve ontwerpen en duurzaamheid. Met deze kernwaarden in gedachten hebben we de afgelopen periode gewerkt aan een nieuwe Eco-vriendelijke productlijn!

Hiermee willen we de nadruk leggen op ecologische en duurzame materialen. Van het garen, tot verpakking en vulling, alle onderdelen zijn van oorsprong minder vervuilend en zo bewust en duurzaam mogelijk geproduceerd. Daarbij wordt het behoud van natuurlijke energiebronnen bevorderd en de natuurlijke ecologie zoveel mogelijk gepromoot.

Het garen is afkomstig van onze hofleverancier Scheepjes en bestaat uit 100% organisch katoen van hun Organicon lijn. Door bij de productie gebruik te maken van een 100% biologische afvalwaterzuivering, wordt het gebruikte water op een veilige manier gerecycled en hergebruikt. Verder worden er geen dierlijke producten gebruikt en de kleurstoffen voor het garen zijn 100% plantaardig.

De vulling van de Eco-Friendly pakketten bestaat uit zuiver scheerwol en voldoet aan de eisen van het 'International Wool Secretariat', die gesteld zijn om het Wolmerk-teken te mogen gebruiken. Voor de verpakking van deze DIY pakketten hebben we een gerecyclede zak gevonden die ook volledig afbreekbaar is.